FOU

Det ligger i Gaia`s grunnholdning å kunne bidra til å utvikle nye og grønnere løsninger knyttet til arkitektur og byggemetoder. Dette gjenspeiler seg i praktisk utprøving av nye materialer og byggemetoder i prosjekter, utvikling av nye konsepter, utredninger, rapporter, rene forskningsprosjekter samt deltagelse i fagdiskusjonen gjennom artikler, bøker og foredrag.


BOLIG SOMMERFRYD. OSLO 2022.

Sansynligvis den første eneboligen som gjennomføres med en helhetlig miljøprofil med miljøvennlige materialer, godt inneklima og naturlig ventilasjon og hvor en samtidig oppnå at bygget er klimanøytralt gjennom livsløpet.

Som del av prosjektet ble det i samarbeid med AsplanViak utarbeidet et beregningsprogram for klimafotavtrykk ( LCA) som dokumenterer at bygget oppnår ZEB-OM ( Zero Emition Building).

Under byggingen har prosjektet blitt fulgt av Teknisk ukeblad i en serie på 5 artikler.

Les mer her.


HALM SOM BYGGEMATERIALE. Litera forlag. 1999.

Halmbyggeteknikk ble i Norge først introdusert i Norge i 1993, gjennom forskningsprosjektet (3-årig prosjekt i Norsk Forskningsråd) - Kretsløpshus Søndre Tveter og etableringen av Nordisk forening for Lerjordsbyggeri (NOL) og Norsk Jord og Halmbyggeforening.

Det har blitt oppført omslag 100 halmhus i Norge og mye kunnskap har blitt samlet - gjennom praktisk utprøving, mye entusiasme og et ønske om å bidra til utvikle kanskje den mest miljøvennlige byggemetode som finnes.

Det ble behov for å samle kunnskapen og dokumentasjonen - og dette førte fram til boken “ Halm som byggemateriale”.

Hele boken kan lastes ned her og mye har fortsatt relevans selv om det er noen år siden boken kom ut.

Previous
Previous

Halmhus

Next
Next

BRUDDET